3 fouten die vrouwen maken met diëten

 1. Niet eten voor spiergroei. Spiergroei en hoeveel calorieën je lichaam verbrand zijn nauw verbonden. Als je meer calorieën verbrand loos je gemakkelijker vet;
 2. Te geobsedeerd zijn door vetverlies en spiergroei vergeten;
 3. Vrouwen die zoete dingen eten voor anderen.

(scroll door naar onderen om de vrouwen zonder dieet zelf in actie te zien!!)

Vrouwen zouden moeten eten voor spiergroei

Vrouwen gaan vaak op zoek naar de ontbrekende factor in hun dieet in plaats van te bekijken wat het echte probleem veroorzaakt. Een kenmerkend voorbeeld is iemand die bijvoorbeeld wel gaat vasten maar hierbij blijft vasthouden aan het eten van zes sneeën witte broodjes met chocopasta elke dag. Of iemand die twee maaltijden een maaltijdshake neemt, iets afvalt en nadat de maaltijdshakes op zijn weer overstapt op normale voeding en in gewicht aankomt doordat er nooit structuur is aangebracht. Er zijn veel vrouwen die liever een quick-fix zoeken dan het echte probleem aan te pakken. Om de één of andere reden wordt gedacht dat kleine porties eten voor een slank lichaam zorgt. Het zorgt vooral voor trek en overeten op een ander moment.

De oplossing

Vrouwen moeten zich meer bewust worden van wat ze eten, wanneer, waarom en hoe bepaalde voedingsmiddelen emoties beïnvloeden. Ze moeten uitzoeken of ze bijna onbewust de hele dag snacken, de restjes van hun kinderen opeten of dat ze emotionele eters zijn.

Een voedseldagboek of logboek kan helpen erachter te komen of bepaalde onschuldig lijkende snacks eigenlijk een trigger zijn om een uur later veel meer te eten. Het kan ook laten zien dat gezonde voedingsmiddelen op de lange termijn beter verzadigen dan rommel.

Te geobsedeerd zijn door vetverlies en spiergroei vergeten is een veel gemaakte fout

Sommige vrouwen zijn altijd op dieet. Het is vreemd dat deze vrouwen eigenlijk nooit hun doel halen terwijl ze altijd bezig zijn met het verliezen van vet. Als iemand zes diëten heeft gedaan in twee jaar tijd dan zou diegene toch slank moeten zijn?

Dit is het probleem: Vrouwen die continue bezig zijn met vetverlies realiseren zich niet dat ze efficiënter vet verbranden als ze simpelweg meer spier zouden hebben.

Minder eten maakt vrouwen lichter. Om het bij te houden moet je constant weinig eten. Zonder krachttraining verlies je spier en door het diëten wordt de verbranding trager. Je verbruikt minder calorieën per dag. Elke keer dat je af wilt vallen moet je nog verder verlagen omdat je elke keer dat je afvalt ook spier verliest en zo je verbranding nog trager maakt. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht die nooit ophoudt.

Als ze hypertrofie een grotere prioriteit maakten dan vetverlies, zou het gewichtsverlies uiteindelijk gebeuren – langzaam in het begin, maar gestaag, gezond en permanent.

En natuurlijk, de meeste vetverlies strategieën werken in het begin. Maar dan past het lichaam zich aan, staat stil en gaat achteruit wanneer spier wordt opgeofferd om de calorieën te verlagen.

De beste manier voor vrouwen is stoppen met het eindeloos kopiëren van verschillende diëten. Een beter uitgangspunt is dat ze ervoor zorgen dat het lichaam efficiënter vet verbrand.

De oplossing

Hoe zorgen vrouwen ervoor dat ze niet meer hoeven te diëten? Door spier op te bouwen en te eten alsof je meer spieren wilt. En nee, je wordt niet te gespierd. Denk er eens aan hoe je er uit zag toen je 18-20 jaar oud was. Dit is waarschijnlijk de tijd waarin je de meeste spiermassa had. Er is geen enkele reden om bang te zijn om spiermassa aan te zetten.

Wat je moet doen is geen rommel eten maar kwalitatief hoogwaardige producten eten. Het is belangrijk dat er genoeg gegeten wordt om de trainingen te ondersteunen en zo de trainingsgewichten omhoog te krijgen. Dit is de enige manier om te zorgen dat het lichaam meer calorieën gaat verbranden.

Het resultaat zal zijn:

 • Uiteindelijk wordt vetverlies gemakkelijk. Iemand die 3000 calorieën eet en 2000 calorieën gaat eten heeft een tekort gecreëerd van 1000 calorieën. Vergelijk dit met een vrouw die 1800 calorieën eet en 1500 calorieën gaat eten. Hierbij is een klein tekort van 300 calorieën per dag gecreëerd. Eet diezelfde vrouw in het weekend teveel dan heeft zij het resultaat voor de hele week verpest;
 • Je hebt veel minder honger omdat je een gestructureerd patroon hebt om je lichaam efficiënt te voeden.

Het is heel anders dan bewegingen doen met roze halters of huppelen na het 100 calorieën ontbijt. Het vereist focus en de wil om iets op te bouwen en langdurige lekker in je vel te zitten.

Vrouwen die zoete dingen eten voor anderen

Veel vrouwen zitten vast aan het eten van dingen die ze niet echt willen omdat ze de kunst van het “nee bedankt” niet onder de knie hebben. Vrouwen zijn vaak gevoeliger voor de gevoelens van anderen en in een poging beleefd te zijn eten ze dingen ze niet willen, zelfs als dit niet helpt om dichter bij het doel te komen.

Soms is het ook een samenloop van omstandigheden. De verleiding wordt groter zonder voorbereiding. Als je niet op tijd hebt gegeten en je krijgt trek dan is de kans groter dat je troep eet.

De oplossing

Deze is niet zo makkelijk. De oplossing hangt af van de situatie. Je omgeving moet accepteren dat jij eet en drinkt wat je zelf wilt, zowel bij de koffie, in het weekend, op een feestje als op een verjaardag. Jij hoeft niet streng te zijn. Je eet alleen wat je zelf wilt. Dus geen goedkope smerige roze koek omdat je tante die toevallig in huis heeft en jij op visite bent.

Bereid jezelf voor op zulke situaties. Een antwoord kan ook zijn: ‘nee dankje, ik heb net gegeten’. Als je het goed aanpakt is dit antwoord bijna altijd van toepassing. En als je iets neemt geniet er dan ook écht van!

Herken jij jezelf hierin en wil je een vrijblijvend gesprek of proeftraining? Als jij dit prettig vind kan het ook telefonisch, vul je telefoonnummer in:

  Je telefoonnummer

  Hier wat voorbeelden ter inspiratie. Deze zijn vooral leuk omdat veel vrouwen bij de start denken dat ze deze oefeningen misschien nooit onder de knie krijgen:

  Dit bericht bekijken op Instagram

  Een bericht gedeeld door Fullbody (@fullbodykatwijk)

  Dit bericht bekijken op Instagram

  Een bericht gedeeld door Fullbody (@fullbodykatwijk)

  Dit bericht bekijken op Instagram

  Een bericht gedeeld door Fullbody (@fullbodykatwijk)