Hoe begin je?

Na de zwangerschap is het aan te raden in ieder geval twee maanden niet met de gewichten aan de gang te gaan. Begin niet uit het niets met situps of planken en begin met oefeningen waarbij er geen druk op de buik staat. Een squat met lichaamsgewicht is een begin, maar zorg dat je rustig aan begint. Optrekken is in het begin zeker geen optie. Hangen aan een stang is soms al teveel. Een manier om bijvoorbeeld de rugspieren te trainen is door te starten met een elastiek en hiermee te roeien zodat de buik ontlast wordt.

De eerste paar trainingen vallen vaak vies tegen. Als je dit van tevoren weet helpt dat enorm. Verwacht niet te veel van jezelf maar kijk hoe het gaat en hoe het voelt om weer te bewegen.

Jouw kickstart na de zwangerschap

Wij adviseren in dit geval een schema op maat. Na de zwangerschap is het belangrijk dat we rustig aan opbouwen in de training zodat jij structureel en veilig sterker wordt. Met name om weer strakker in je vel te zitten en de zwangerschapskilo’s er weer af te krijgen is het belangrijk dat we gestructureerd met de verschillende trainingselementen aan de slag gaan en niets overbelasten. Voelt het minder goed dan vooraf gedacht? Dan passen wij de training aan op wat wél gaat. Eén van onze doelen is dat jij vertrouwd raakt en zekerder wordt met de uitvoering van de oefeningen.

Wil jij fitter en sterker worden zodat je weer top functioneert en misschien ook wat zwangerschapkilo’s kwijt?

Doe de abonnementscheck of vul onderstaand formulier in voor een proeftraining en we nemen zo snel als mogelijk contact met jou op!

    Je telefoonnummer

    Mail (niet verplicht):