Het aanzetten van spiermassa is lastiger dan vet verliezen. Dit komt doordat het lichaam relatief sneller vetmassa zal opslaan dan spiermassa als gevolg van (trainings)stress, verkeerde voeding of onvoldoende rust. Vetverlies is een gevolg van een calorietekort en/of meer bewegen. Om spiermassa aan te zetten moet de belasting en voeding beter op elkaar zijn afgestemd.

Onze aanpak voor spiermassa is:

 • Het verhogen van de gewichten op grote oefeningen zoals een squat;
 • Het verhogen van de calorieën op zo’n manier dat je spiermassa aanzet en geen vet;
 • Het wegnemen van mentale barrières waardoor jij tegengehouden wordt;
 • Vaak gebeurt het opbouwen van spiermassa cyclisch: Afhankelijk van jou lichaamssamenstelling besluiten we of jij eerst beter vet kan verliezen of direct aan een spiermassa-fase kan beginnen. In de praktijk wisselen deze fases elkaar af;
 • Hierbij houden we uiteraard ook rekening met jouw andere verplichtingen en/of sporten. Voor de meeste mensen is het niet nodig een strak eetschema te hanteren. De basisbeginselen, calorieën en producten moeten vooral op orde zijn.

Wij kunnen je hierbij begeleiden. Hierbij helpen we jou compleet met bovenstaande zaken. Je kan bij ons trainen in een groepje van 3 personen om jouw doelstelling te bereiken en hebben wij diverse momenten waarop jij dit in kan plannen.

Train je al? Download hier je schema om het te proberen

   

  Wil je liever zelfstandig trainen?

  Ook dit is geen probleem! Na de introductieperiode waarin jou alles geleerd wordt kan je als jij dat prettig vind zelfstandig verder. Je kan hier ook direct mee beginnen, alleen voor de meeste mensen die beginnen met trainen is dit niet aan te raden!

  Wil je zelfstandig starten en soms hulp? Geen probleem!

  Wij bieden privetraining in kleinschalige groepjes en hebben hier ook strippenkaarten voor.

  Ben je benieuwd hoe jij gespierder kan worden?

  Doe de abonnementscheck of vul onderstaand formulier in voor een proeftraining en we nemen zo snel als mogelijk contact met jou op!

   Je telefoonnummer

   Mail (niet verplicht):