Het verbeteren van het postuur is één van de meest motiverende aspecten van het trainen. Dit komt met name omdat een verbetering van het postuur invloed heeft op aspecten die direct waarneembaar zijn:

  • Voorkomt schouder-, rug-, heup- en zenuwpijn;
  • Je loopt rechter op waardoor je vaak ook slanker lijkt;
  • Je lijkt zelfverzekerder (en je bent dat waarschijnlijk ook!);
  • Inactieve spieren die aangesterkt worden zorgen er direct voor dat je houding met alledaagse zaken verbeterd.

Wanneer spieren niet versterkt worden zal de natuurlijke reactie zijn dat het lichaam weer de reeds bekende foutieve houding aanneemt. Inactieve spieren zorgen ervoor dat tegenover gelegen spiergroepen het postuur terug proberen te trekken in de oude positie.

Een slechte lichaamshouding leidt tot stress op de spieren waardoor sommige spieren verzwakken en gelijktijdig de tegenovergestelde spieren versterken. Dit kan niet alleen leiden tot problemen tijdens het uitvoeren van bepaalde bewegingen, maar ook tot gezondheidsproblemen op langere termijn.

Het programma

Wij werken met gepersonaliseerde schema’s. Afhankelijk van jouw wensen maken we het schema ‘fullbody’. Op deze manier trainen we het gehele lichaam en besteden we meer aandacht aan het postuur. Wil je alleen een specifiek gebied aanpakken? Ook dit is mogelijk. Afhankelijk van de wenselijke correctie is een trainingsfrequentie van twee tot drie keer per week ideaal.

Proberen?