Krachttraining verbrand meer vet dan ‘fitness’ met lichter gewicht

Krachttraining met gewichten van +70% van wat je maximaal kunt en supersets verbranden meer vet dan lichtere gewichten. Dit gebeurt niet alleen tijdens de training, maar ook de uren hierna. Als je kijkt naar onderstaand onderzoeken is het verbruik NA de training 850+ calorieën na de gewone krachttraining en 1100+ calorieën na een superset training. Hierbij is het verbruik tijdens de training nog niet meegerekend. Een superset training is een training waarbij oefening elkaar op tempo afwisselen.

Het energieverbruik komt vooral uit een verhoogde verbranding van vetten. Naar mate meer gewicht gebruikt wordt stijgt ook de verhouding vetten die verbrand worden ten opzichte van koolhydraten.

Na een training moet je lichaam herstellen. Voor dit herstel is zuurstof nodig. Deze verhoogde behoefte aan zuurstof is EPOC (Excess Postexercise Oxygen Consumption). Door de rustpauzes kort te houden tussen de sets of door supersets te gebruiken, wordt de EPOC hoger. Een training hoeft niet lang te duren. Vanaf een kwartier is er al resultaat te behalen.

Ook voeding, koffie, supplementen en een combinatie van vitamines kunnen bijdragen aan meer vetverbranding bij krachttraining.

Bij Fullbody Gym werken we standaard met vrij hoge gewichten en geven we zowel voedings- als supplement advies. Dit sluit naadloos aan op wat divers wetenschappelijk onderzoek laat zien: veel gewicht en combinaties met ‘compound oefeningen’ zoals de squat jagen de vetverbranding aan en stimuleren het lichaam om de hormoonhuishouding in vetverbrandingsmodus te zetten. Een squat, oftewel kniebuiging, is hier in het bijzonder voor geschikt omdat het lichaam van top tot teen belast is.

Wil jij gezonder worden door je lichaam te versterken en heb je een zet in de goede richting nodig?
Wil je een betere houding en vooral lekkerder in je vel zitten?
Ben je het zat om aan je lot overgelaten te worden?
Zal ik jou laten zien dat ook jij kan trainen, met progressie, op je eigen niveau?
Ben je al eens lid geweest maar viel het resultaat je tegen?
Zal ik je vertellen wat jij deze week nog aan je voeding kan veranderen voor vooruitgang?
Meld je dan aan voor een proeftraining!

  Je telefoonnummer

  Mail (niet verplicht):

  Of wil je een keer proberen in je eigen sportschool? Klik hier voor het afmakertje voor vetverlies.

  Bronnen:

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20300020#

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11932584#

  https%3A%2F%2Fpdfs.semanticscholar.org%2F4d47%2Fa67359ba710ebeb4ee2eb9c0adefeadcfddc.pdf&usg=AOvVaw3ycIPdncdyK1QT5e7F0NCa