Verhoog je metabolisme en bereik sneller je doel

Een hoger metabolisme verbrand meer calorieën gedurende de hele dag. Dit maakt het gemakkelijker om af te vallen en gemakkelijker om op gewicht te blijven. Het verhogen van de verbranding is gemakkelijker gezegd dan gedaan! Ik ga je vertellen wat je kan doen en met welke investering jij rekening mnoet houden.

Voedsel kan je verbranding enkele uren verhogen. Dit effect is gering. Dit wordt het thermische effect genoemd. Bij eiwit is dit thermische effect het grootst: 15-30% ten opzichte van 7% voor koolhydraten of 0-3% voor vetten. Heel simpel gezegd betekend dit dat deze 15-30% van de calorieën uit eiwitten direct worden verbrand. Hiernaast geven eiwitten een verzadigd gevoel.

Spieren verhogen het metabolisme. Dit betekend dat je de gehele dag meer verbrand. Dit effect is kleiner dan het effect van een sterker lichaam. Een sterker lichaam moet meer herstellen. Dit kost de meeste energie.

Grote oefeningen met veel gewicht verbranden de meeste calorieën en kosten het meeste herstel.

Het effect van een verhoogd metabolisme is echt goed merkbaar wanneer jij EN veel zwaarder kan sporten EN een betere conditie hebt zodat de rust tussen oefeningen kan worden ingekort.

Het grootste effect bereik je waarschijnlijk pas na één tot twee jaar investeren in het opbouwen van de kracht in jouw lichaam. Ben je ouder dan kost dit meer tijd. Ben je relatief jong dan bouw je sneller op.

Wil je proberen?

Ben je klaar voor vooruitgang? Neem een proeftraining!

  Je telefoonnummer

  Mail (niet verplicht):

  Onderzoek 1: Eiwit verhoogt de verbranding: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4258944/
  Onderzoek 2: Door eiwit zit je voller: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16950139
  Onderzoek 3: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26885386
  Onderzoek 4: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26791555
  Onderzoek 5: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22710610
  Onderzoek 6: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23438230 (spieren verhogen metabolisme)
  Onderzoek 7: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18356845 (afvallen zonder krachttraining kost spier)
  Onderzoek 8: https://www.nrcresearchpress.com/doi/10.1139/apnm-2013-0148#.XdKhK9UiFEY (ontbijt uit hoogwaardige eiwitten)