Een dieet is vooral inefficiënt

Mijn halve familie heeft al diëten geprobeerd. Telkens vallen zij terug. Dat ligt niet aan deze mensen, maar aan het dieet! Ik ga je vertellen wat het gevolg is van diëten!

Een dieet is een tijdelijke oplossing en met name geschikt om in korte tijd naar een bepaald doel toe te werken. Dit doel kan zijn een wedstrijd, maar bijvoorbeeld ook een bruiloft of een vakantie waarvoor je in een shape wilt komen.

Uit onderzoek blijkt dat het langdurig op gewicht en in shape blijven met name afhankelijk is van de routine die jij jezelf eigen hebt gemaakt. Het wegnemen van pijnpunten is altijd het belangrijkste aspect.

Wat is volgens jou het grootste onderdeel wat jou tegenhoudt?

Kan je hier direct iets kleins tegen doen? Een kleine stap in de goede richting. Ik weet als geen ander dat het nemen van dergelijke stappen moeilijk kan zijn. Om dit te doen moet de opgave niet te groot zijn. Uiteindelijk is het afscheid nemen van dingen die wel werken maar niet vol te houden zijn een gegeven waar je niet aan ontkomt. Het constant blijven testen is een manier om jezelf constant te blijven verbeteren zonder op te branden.

Na meer dan 15 jaar ontdekken, experimenteren en verfijnen van mijn eigen patroon kan ik je vertellen dat er geen enkel dieet is dat je langdurig vol kan houden omdat je met name teert op discipline. Discipline is even op te brengen en dan vervaagd het.

Proeftraining?

    Je telefoonnummer

    Mail (niet verplicht):